Blog

Eredményértesítő

Ebben az írásban találtok minden információt a Satöbbi Kupa eredményéről: szöveges értékelést, eredménytáblázatokat, ellenőrzőtérképeket.

A terep

A kedvezményes előnevezési határidő lejárt, szóval csapjunk a lovak közé. Lássuk, milyen a környék. Annyit elárulunk, hogy érdemes végigolvasni 😉 

Bóják, stekkek, emberek 

A pályák kialakításáról és az ellenőrzési folyamatokról beszélgettünk Jakab Albival – az interjút Kriszta készítette a B pálya bejárása közben.

Van az a sztereotípia a női tájékozódásról

Nemzetközi nőnap alkalmából szeretnénk egy csokor érdekességet átnyújtani olyan nőkről, akik a sok női túrázó közül is kiemelkednek.

Kategóriaválasztási dilemma

Beszéljünk a kezdő kategóriákról! A kategóriák sokfélesége zavarbaejtő tud lenni, de nem a zavarbaejtés a céljuk, hanem a választékteremtés.

Klárival interjú

A Satöbbi Kupa főmentorával, Tóth Klárival készített interjút Kriszta. Klári nemrég adta át a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöki stafétabotját…

Bajnokság – az mi az?

Ha képben vagy az országos bajnokságokról, és a turaversenyek pont hu honlap rendszeres olvasója vagy, akkor mindent tudsz, de neked is szól az írásunk.

Pécsbánya

A 2. Satöbbi Kupa tájékozódási túraverseny versenyközpontja:  Pécsbánya. Kutattunk egy kicsit, hogy bemutathassuk a településrészt. 

Az úgy volt…

Az írás témája: bemutatkozunk. A Satöbbi Kupa rendezőiről röviden a Rólunk menüpontban lehet olvasni. A történetünk pedig…

Az emberek a túraversenyek mögött

Kíváncsiak voltunk az elődeinkre: két olyan rendezővel készítettünk mininterjút, akik hosszú évekig benne voltak a sűrűjében, Benczes Gáborral és Márton Zoltánnal.

Tájfutás vs tájékozódási túraverseny

De miért a túraverseny, miért nem a tájfutás (jó a túravezetőnek gyakorlásra)? A válasz összetett, ez az írás megpróbál több aspektusra is rávilágítani. 

Tájékozódási túraversenyek Baranyában

A tájékozódási túraversenyzés a gyalogos természetjárás egyik izgalmas, versenyzős formája. Első írásunk feladata a tájékozódási túraversenyzés történetének bemutatása.

Impresszum

Adatkezelés

Kapcsolat

Follow Us