Az úgy volt, hogy nemrég még lelkes amatőrként jártuk a természetet, csodáltuk szépségét. Októbertől azonban már büszke túravezetőként szerveztük lelkesen a szívünk csücskét, a
2. Satöbbi Kupát. 

A versenyt több hónapos készülés, egyeztetés, tervezett kommunikáció előzte meg. Már novemberben elkezdtük a terepbejárásokat, amit március közepéig rendszeresen folytattunk. Kifejezetten nagy munkát fektettünk a honlapunkba, az azon szereplő tartalmakba, a hozzá kapcsolódó közösségi média felületekbe. Na meg az arculatra is. Célunk, hogy sok-sok év múlva is felismerhetők legyünk, és mindig adjunk valami plusz információt, ami más tájékozódási versenyeken nem szokás. 

Versenyzők

A versenyen összesen 170-en jelentek meg, az alábbi kategória és életkor szerinti bontásban:

csapat Felnőtt 14–18 év közöttiek 6–14 év közöttiek 6 év alattiak
B 20 38 1 3 0
EC 10 20 2 6 0
KC 12+1 52 4 5 0
Cs 10 18 0 13 8

A fenti szám nagyon szép szám, amivel kifejezetten elégedettek vagyunk. Több okból is. 

a) Bár ez volt a 2. Satöbbi Kupa, de nyílt versenyként, illetve ennek a „kezdő” csapatnak a szervezésében az első. Sokan személyesen is elmondták, hogy mennyire szuper, hogy megint van a közelben ilyen jellegű verseny.

b) A második ok, ami miatt szép ez a résztvevői létszám, az az időjárás. Az előzetes jóslatok szerint esőt mondtak. Persze volt, aki napsütést hallott a rádióban, de végül csak az esőtábor nyert. Az mondjuk igaz, hogy a reggeli valódi esőesésben csak a családi pálya kirakóinak kellett volna gyalogolniuk – ha nem felejtették volna otthon a bóját, s a bójára várakozás közben nem állt volna el az égi áldás. Szerencsére napközben éppenhogy szemerkélt. Persze ettől elég szubjektív lett az időjárás megélése! Van egy elégedettségi kérdőívünk, a már visszaérkezett válaszok szerint akadt, aki kiemelte: kár, hogy sár volt, akadt, aki azt írta, hogy nagyon jó idő volt. Köszönjük! Mi mindent megtettünk – mindenkiért. Sőt. Az egyik csapatnak még vonuló rudlit is rendeltünk 😀

c) Végül ezen a szombaton egy időpontját módosító másik nagyrendezvény, egy teljesítménytúra is volt. 

Önkéntesek

A verseny szervezésében, lebonyolításában, a versenyzők ellátásában 21 fő segített.

Önkéntes munkájuk nagyban hozzájárult a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához: Tóth Klári, Jakab Évi, Jakab Albi, Anisity-Rokolya Krisztina, Balázs Robi, Fenyves Angelika, Györfi Gyulus, Horváth Dávid, Király Tímea, Kovács István (Kokó – na nem az a Kokó, ő egy másik Kokó), Kuttor Eszter, Léderer Kinga, Palkó Gábor, Pánovics István, Polgár Piri, Polgár Tamás, Szabóné Deáky Mónika, Szász Tamás, Szuhán-Glass Beáta, Szutor András + a helyszínen hozzánk csapódott és hasznossá tette magát Rokolya Balázs és Anisity István + segített a bójabeszedésben Márton Zoltán (PITE). 

A pontellenőrök és időmérők kitartását, a versenyközpont munkáját a résztvevők nevében is köszönjük!

Támogatók

Az önkénteseken kívül voltak cégek is, akik támogatták a kezdeményezést. Ilyen a Pécsi Tudományegyetem, aki finanszírozta a PTE-s indulók nevezési díját. Az Accent Hotels szállodalánc két Baranya megyei szállodája: a sikondai Ambient Hotel & Aroma Spa különdíjjal támogatta az ifi kategória győzteseit, a pécsi Corso Hotel pedig szállással a szervezőket.

Pályaadatok

A pályaadatokat megtaláljátok a részletes szöveges eredményértesítőben alant. 

Köszönjük, hogy velünk voltatok!

Szeretettel várunk mindenkit jövőre, a 3. Satöbbi Kupára, 2024 tavaszán.

Mentoraink pedig azt üzenik, gyertek 2023. május 6-án a 26. Bakancsos Atom Kupára Mánfára!

Pécs, 2023. március 29.

a szervezők nevében: Anisity-Rokolya Krisztina