Versenyünk, a 2. Satöbbi Kupa az országos középfokú bajnokság 3. fordulója. Ha képben vagy az országos bajnokságokról, és a turaversenyek pont hu honlap rendszeres olvasója vagy, akkor mindent tudsz, de neked is szól az írásunk.

MONDTUK MÁR

A legeslegelső írásunkban, amiben a Baranya megyei tájékozódási túraversenyek múltját villantottuk felnemcsak kész tényként bedobtuk, hogy 1998 óta van országos tájékozódási csapatbajnokság, de azt is megemlítettük, hogy ebben a Baranya megyei természetjáróknak is van szerepük: az MTSZ versenyalbizottság vezetőjeként ténykedett abban az időben Baronek Jenő baranyai túratársunk. 

MOST MONDJUK

Az országos versengés 1998-ban felsőfokú, azaz „A” kategóriában és csapatban indult az első évben. Volt sok verseny az adott évben, és egy csapat legjobb 5 eredményét vették (veszik ma is) figyelembe az év végi, végső sorrend megállapításához. 

Később lett egyéni bajnokság és két középfokú bajnokság, a budapesti és az országos. Az utóbbi érdekel most minket.  

Az Országos Természetjáró Tájékozódási Középfokú Bajnokság 2015-ben kezdődött, tehát idén a nyolcadik országos középfokú bajnokság zajlik. A bajnokság koordinálása Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ) Tájékozódási Verseny Bizottságához, név szerint Dravecz Ferenchez kötődik. 2023-ban 20 bajnoki forduló lesz (12 vidéki és 8 budapesti), ezek közül a hat legjobb eredmény számít. 

Szóval ennek a bajnokságnak a harmadik versenye a Satöbbi Kupa: a bajnokság középfokú és a családi kategóriájában a Satöbbi Kupa B és EC kategóriája vesz részt. 

Mivel  az idei bajnokság csak most kezdődik –  az első verseny a március 12-i Gémes parkverseny lesz –,  akár a bajnokság iránt is érdeklődést mutathatsz. Ebben az esetben a bajnoksági nevezéssel külön is kell foglalkozni.

A bajnokság jó mulatság, országos barátságok és persze, versengések alakulnak ki. Bajnokságtól függetlenül indulni is jó móka egy versenyen, az országos barátságokat vagy a visszavágás lehetőségét egy másik versenyen ebben az esetben sem kell nélkülözni. 

Minden érdeklődőt várunk a Satöbbi Kupára!

MI SZÓLTUNK…

A terveink szerint a Satöbbi Kupát minden évben meg fogjuk rendezni, szóval ha nem szeretnéd kihagyni, hogy úgy a 20. évben azt mondd, „eddig minden évben voltam”, nos, az idei évet vétek lenne kihagyni.

A 2023. március 25-i versenyünkön különböző kategóriákban versenyezhetsz, túrázhatsz. A versenykiírást és a gyakran ismételt kérdéseket olvastad már?

––––––––––––––

Tájékozódási túraversenyes honlapok:

tájékozódási túraversenyek honlapja

középfokú bajnokságok honlapja

Képek: a szerző fotója

[jé]