Satöbbi Kupa

Rólunk

Anisity-Rokolya Krisztina

Kriszta HR vezetőként dolgozik és fontosnak tartja, hogy a természetet tudatosan és jól tudjuk használni a mentális egészségünk érdekében. Az Alföldön nőtt fel, onnan költözött 2020-ban a Mecsek lábához, 2022-ben bronz fokozatú túravezetői minősítést szerzett.

 „Az alföldi származásomnak és szüleim által szervezett kirándulásoknak köszönhetem azt a tudatosságot, amivel viszonyulok a túrázáshoz. Kiskunhalastól minden messze volt, így egy-egy túrázás lényegében előre megtervezett családi kirándulás volt. Ezek boldog emléke és lelket feltöltő hatása a mai napig elkíséri a természethez fűződő rajongásom.”

Balázs Róbert

Robit gyerekkora óta érdekli a természetjárás, túrázás, ami az utóbbi években vadkempingezéssel és buschcraft jellegű tevékenységgel egészült ki, a Mecseki Vadonjárók Társaságában. A természetben töltött idővel a mindennapok feszültségét igyekszik feloldani. (26 éve rendvédelmi területen dolgozik.) 

„A túrázás során előnyben részesítem a hagyományos tájékozódási módszereket (papírtérkép, tájoló).  Rendszeresen gyűjtök és fogyasztok gyógynövényeket. 2022-ben bronzfokozatú túravezetői minősítést szereztem. 1972-ben Siklóson születtem. Pécsett élek feleségemmel és két fiammal (9 és 11 évesek).”

Balogh Bettina

Betti is 2022-től bronzjelvényes túravezető. Nemcsak szabadidejében túrázik szívesen, hanem a természetjárás és annak gyerekekkel megszerettetése a munkájának is része. 

„A Mecsekre már általános iskolás korom óta jártok túrázni, de csak néhány éve kerültem hozzá még közelebb. A hűs dunai szél Mohácsról Pécsre fújt, így immáron negyedik éve a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola oktatójaként a Mecsekerdő Zrt.-nél dolgozom. A természetjárás ezzel a munkám szerves része lett – ám általában a hátam mögött egy osztálynyi gyerekkel fedezem fel az erdő minden csodáját újra és újra. Fontosnak tartom, hogy a gyerekekkel a saját erdőélményeik által ismertessem és szerettessem meg a természetet.”

Fenyves Angelika

Angelikának gyermekkora óta élete része a természetjárás, építészeti emlékek (kastélyok, várak, ipari műemlékek) látogatása. 2022-ben bronz fokozatú túravezetői minősítést szerzett. A Mecseki Vadonjárók Társasága a csapata. 

„1976-ban Pécsett születtem, és jelenleg is itt lakunk, férjemmel és két fiúgyermekünkkel. Közgazdász végzettséggel 16 éve szociális területen dolgozom.” 

Jakab Évi

A Demeter Egyesület és az ASE természetjáró-szakosztály túravezetője. Kötődik Baranyához, a Mecsek Egyesület tagja. 

Évi volt a tanfolyamvezető a 2022-es STB túravezetői tanfolyamon. Tőle hallottuk legtöbbször, hogy: bezzeg régen, egy évben négy-öt verseny is volt a Mecsekben 🙂

Jakab Albert

A Demeter Egyesület és az ASE természetjáró-szakosztály túravezetője, és mindkért szervezet vezetője is. 

Neki is van szívügye: a tájékozódási túraversenyzés, a tájékozódási ismeretek oktatása. A már negyedszázadot megélt Bakancsos Atom Kupa főrendezője.  

Kuttor Eszter

Eszter nyelvszakos tanár és fordító, a természetet kikapcsolódási, feltöltődési céllal járja az év minden szakában, jellemzően a családdal.

„A Mecseken kívül nagy kedvencem a Balaton-felvidék, a Zselic, és nagyjából bármelyik táj, ahol éppen járok. Szeretek kincseket keresni és pecsétet gyűjteni, az STB-kupán pedig rejthetek is.” Eszter a Mecsek Egyesület tagja. 

Pánovics István

Pánó  a Demeter Egyesület ezüstjelvényes túravezetője. 

„Az egészről Jakab Évi tehet! Meg egy kicsit Albi is. Éppen csak megérkeztem Paksra, éppen csak becsatlakoztam az itteni turistaéletbe, amikor máris beszervezett Évi az akkor induló bronzos képzésre, ahol megismerkedtem a túraversenyzéssel. A következő évben már én tűztem ki az EC pályát a Bakancsoson – Évi szárnyai alatt –, ami azóta is én feladatom. Célom, hogy olyan pályát találjak ki, ami kellő kihívást jelent minden versenyző számára. (Évi szokott visszafogni, hogy ne legyen túl sok a kihívás.)”

Polgár Tamás

Tamás történelem és (leendő) földrajz szakos tanár. Gyermekkora óta szeret túrázni. 

„A Rába mesterséges szigetén nőttem fel, így mindig is közel voltam a természethez. Az erdőben nemcsak a fák koronáját, hanem középfokú gombaszakértőként és gombarajongóként az avar szintjét is folyamatosan kémlelem.” Tamás a Mecsek Egyesület tagja. 

Szász Tamás

Tamás 2016 óta foglalkozik a természetjárással komolyabban és aktívan, van egy kis csapata, a Mecseki Vadonjárók Társasága. Túrákat, vadkempinget és bushcraft elemeket tartalmazó dolgokat gyakorolnak és tanulnak egymástól, amikor a természetben vannak. Ilyen például a tűzgyújtás több módon, vízszűrés, elsősegély, menedéképítés, faragások. 

„Imádok fotózni, kerékpározni, horgászni. 2022 októberében Bronzjelvényes túravezető minősítést szereztem. Nagyon vonz a természet és minden percet megragadok, hogy kint legyek, minden apró kint lét, alkalom arra, hogy tanuljak és fejlődjek, mert a természet mindig mutat újat, csak figyelni kell rá. Szigetváron születtem, 44 éves családos ember vagyok. Egy nagylányom van, aki már 15 éves, párom szintén egészségügyben dolgozik, a közeljövőben diplomás ápoló lesz. Jelenleg mentőszakápolóként dolgozom, immár 19 éve. A mentőzés mellett van egy vállalkozásom: paracord (ejtőernyőzsinór) kiegészítőket készítek (karkötő, kulcstartó, nyakörvek).”

Szuhán-Glass Beáta

Bea élete a sport, a túrázás és a természet. Célja: átadni ezek szeretetét mindenkinek.

„És ha szervezni kell valamit – konferenciát, jubileumi rendezvénysorozatot, sajtótájékoztatót, esküvőt vagy akár bált – azt is imádom. Jelenleg azonban a szívem csücske – bronz- és ezüstjelvényes túravezetőtársaimmal közösen –  a Satöbbi Kupa megrendezése 🙂 ”

Bea a Demeter Egyesület tagja és túravezetője, a 2. Satöbbi Kupa főrendezője. 

Szutor András

Andris a Pécsi Túrakerékpáros Klub tagja, ezüstjelvényes túravezető. Gyalogos és kerékpáros túrákat szervez és vezet belföldön és külföldön szűkebb baráti társaság számára.

Tóth Klára

Klári az elmúlt évtizedekben túravezetőként, a Mecsek Egyesület titkáraként, majd a megyei szövetség elnökeként erősítette a szervezeti életet, a regionális kapcsolatok fenntartását segítette munkájával. Mondhatjuk, hogy a mai napig részt vesz a túravezetők képzésében, találkozókat, rendezvényeket szervez. És az egyik fő mentorunk.

„A természetjárás pedagóguspályám során lett része az életemnek. Tanítványaimmal év közben rendszeresen túráztunk a Mecseken. Nyaranta vándortáboroztunk, és erdélyi, szlovák és lengyel hegyekben szereztünk csodálatos élményeket. Folyamatosan részt vettünk a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség által hirdetett programokon. Vetélkedőkön, találkozókon, jelvényszerző túramozgalmakban és tájékozódási túraversenyeken kerültünk közelebbi kapcsolatba a szervezett természetjárással. Így egyre inkább bekapcsolódtam a megyei szövetség és a Mecsek Egyesület munkájába. A tájékozódási túraversenyek izgalmas világát tanítványaim lelkesedése nyomán szerettem meg. Nagyon örülök, hogy hosszú idő után újra lesz baranyai szervezésű tájékozódási verseny. A lelkes szervező csapat munkáját ezért is szeretném segíteni tapasztalataimmal és konkrét szervező munkával.”

Impresszum

Adatkezelés

Kapcsolat

Follow Us